Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6

Lépj be aVarázserdövilágába!


Sárga törpe társasjáték

Sárga törpe társasjáték

6.190 Ft
Ajánlott életkor: 7-99 év

Játékosok száma: 2-4 fő

A játék tartalma: 1 játék tábla (aminek a mintája mutatja egyben azt is, melyik az 5 kincsszerző-kártya), 1 db Hook Kapitány doboz, 52 db kártya (ami tartalmazza az 5 kincsszerző-kártyát is), 78 zseton (12 gyémánt, 12 rubint, 12 zafír, 12 smaragd, 30 arany)

A játék célja: légy az a játékos, aki legtöbb kincset megszerzi!
A játék előkészítése: minden játékosnak osszunk ki 19 zsetont az alábbiak szerint:
3 gyémánt (fehér) + 3 rubint (piros) + 3 zafír (kék) + 3 smaragd (zöld) + 7 arany (sárga) A játéktáblát tegyük középre és a tábla közepére helyezzük a Hook Kapitány dobozkát.

Minden játékos helyezze el a tétjét a táblán az alábbiak szerint:
- 1 gyémántot vagy 5 aranyat, középre, a Hook Kapitány dobozra, vagyis a csontvázra (7-es kártyát ábrázolja, a halálfej jelzésű kártyasorozatból)
- 1 rubint vagy 4 aranyat a kalózra (a 13-as kártyát ábrázolja a vitorla jelzésű kártyasorozatból)
- 1 zafírt vagy 3 aranyat a kalózlányra (a 12-es kártyát ábrázolja a kormánykerék jelzésű kártyasorozatból)
- 1 smaragdot vagy 2 aranyat a kalapos fiúra (a 11-es kártya a halálfej jelzésű kártyasorozatból)
- 1 aranyat a papagájra (10-es kártya az ágyú jelzésű kártyasorozatból)
Az osztó minden játékosnak kioszt lapokat az alábbiak szerint, attól függően hány játékos vesz részt a játékban:
- 2 játékos esetén: mindenki kap 22 kártyát
- 3 játékos esetén: mindenkinek 15 kártyát osztunk
- 4 játékos esetén: mindenki kapjon 12 kártyát
A megmaradt kártyákat félrerakjuk, fejjel lefelé, senki nem nézheti meg őket. A következő játék elején újra belerakjuk a pakliba és úgy keverjük meg és osztjuk újra.

A játék menete: Az óra járásával megegyező irányban játszunk. A kártyákat középre rakjuk majd le, egy közös talonba. Az osztótól balra ülő játékos kezd. Megpróbálja letenni a kezében lévő lapok közül a leghosszabb számsorozatot, növekvő sorrendben, a kártya színétől (jelzésétől) függetlenül. Nem kötelező az egyessel kezdeni, bármelyik számú kártyát választhatják a kört kezdő játékosok. Példa: Ha egy játékosnak a kezében vannak a 3,4,5,7-es számú lapok (vegyes színekben) akkor leteszi a 3-as, a 4-es, az 5-ös kártyát a kezéből, de nem teheti le a 7-est, mert nincs nála a 6-os számú kártya.
Ha egy játékos már nem tud több kártyát hozzátenni az elkezdett sorozathoz, akkor a következő játékosra kerül a sor, akinek ezt a sorozatot kell folytatnia, amíg tudja. Ha esetleg nincs olyan kártyája, amivel folytatni tudná, akkor a következő játékos folytatja a sorozatot. Ha egy teljes körben már senki nem tudja folytatni a sort, akkor az utolsó lapot lerakó játékos kezdhet egy új sorozatot.
Egy jó tanács: ilyenkor a játékosnak érdeke olyan számú kártyával indítania, amivel a leghosszabb sorozatot tudja lerakni (nem feltétlenül a legalacsonyabb számú kártyával). Speciális esetek:
- 13-as záró kártya: az a játékos, aki a 13-as számú kártyát le tudja tenni, megkezdheti az új sorozatot.
- Kincsszerző-kártyák: ha egy játékosnak a kezében van olyan kártyalap, amelyek a játéktáblán is szerepelnek (színben és számban megegyezőek) akkor, ha a lerakás pillanatában, bemondja, hogy kalóz zsákmány, akkor begyűjtheti azokat a zsetonokat a tábláról, amelyek a kártyájának megfelelő területen vannak. Ha elfelejti bemondani és begyűjteni, akkor ezek a zsetonok táblán maradnak és a következő játékban a talon részévé válnak.
- Partraszállás: abban az esetben, ha egy játékos az első körben megszabadul az összes kártyájától, akkor egy nagy „partraszállást” hajt végre: begyűjtheti a táblán lévő összes zsetont (attól függetlenül, hogy a kezében vannak-e a kincsszerző-kártyák!)
Megjegyzés 1: azok a zsetonok, amik nem lettek begyűjtve a táblán maradnak, és a következő játszma tétjeihez hozzá adódnak.
Megjegyzés 2: az a játékos, aki már nem tud tenni zsetonokat, az kiesik a játékból.

A játék vége: A kör akkor fejeződik be, amikor egy játékos megszabadult az összes kártyájától. Ekkor a többi játékostól a nyertes kap annyi arany kincset ahány kártya maradt a vesztes játékosok kezében. Majd egy újabb kört lehet kezdeni, kivéve, ha egy játékos úgy dönt, hogy befejezi a játékot. Ebben az esetben a játékosok összeszámolják a kincseiket, és akinek a legtöbb kincse van, lesz a nyertes.
Elérhetőség

Raktáron: 1

Szállítási határidő:

raktárról (4-5 nap)