Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6

Lépj be aVarázserdövilágába!


Dámajáték

Dámajáték

4.790 Ft
Ajánlott életkor: 6-99 év

Játékosok száma: 2 fő

A doboz tartalma: 1 játéktábla, 40 bábu (20 zöld és 20 kék színű)

A játék célja: Az ellenfél összes bábújának megszerzése, vagy a játék blokkolása úgy, hogy az ellenfél mozgásképtelenné váljon.

A játék menete: A játékosok elhelyezik a bábuikat a diagram szerint (lásd a szabálykönyv 52 oldalát). A bábukkal átlósan, előre lehet lépni kockánként. A dámajátékban úgy lehet ütni, hogy átugorjuk az ellenfél figuráját.

Az ütés szabályai:
- Csak előre lehet ütni, és csak akkor, ha az átugrandó figura mögötti mező üres.
- Ebből következőleg a tábla szélén álló figurát nem lehet leütni.
- Nem lehet leütni saját figuránkat, és leütés nélkül átugrani sem.
- A klasszikus dámajáték szabályai szerint az ütés kötelező. Ez azt jelenti, hogy ha a soron következő játékosnak ütési lehetősége van, mindenképpen ütnie kell; természetesen ő választ a lehetséges ütések közül, ha több figurájának is módja van ütni, illetve ugyanaz a figura több irányba üthet.
Ha az ütés után ugyanaz a figura tovább tud ütni arról a helyről, ahova az ütéssel jutott, ugyanabban a lépésben folytathatja az ütést, vagyis ütéssorozatot csinálhat.

A Dáma: Az a figura, amely elérte a tábla szemközti sorát dámává lép elő. Jelzésként a tetejére teszünk egy másik bábut. A dáma speciális tulajdonsága, hogy visszafelé is léphet és üthet.

Ki nyer? Az a játékos nyer, aki ellenfelének összes bábuját megszerezte, vagy elérte, hogy játékostársa ne tudjon érvényes lépést végrehajtani.
Elérhetőség

Raktáron: 1

Szállítási határidő:

raktárról (4-5 nap)